HomeТранспортRelated VideosMore From: Volvo Dashcam

Bad Drivers in Sweden #122 Summer trip, bullied hedgehog and Europe Guest clips!

335 ratings | 17186 views
The dashcams I use are a Blackvue DR650GW and DR500GW (Two different cars) and a cheaper G1W-C HD as a rear camera. Intro song from youtube archive: Hot heat Outro song from youtube archive: Drop and Roll Do you have a clip you want to submit? Please contact me at [email protected] or send the clip directly to me via Sprend or Wetransfer. Remember a short description of what's happening and name/nick and location.
Category: Транспорт
Html code for embedding videos on your blog
Text Comments (176)
AliasDan (16 hours ago)
10:05 it is no wonder people don't respect that. Why on earth would you not be able to turn left there??
Volvo Dashcam (15 hours ago)
Because right lane is close and during rush hours traffic flow will be extremly low if a bunch of cars trying to turn left and have to wait for oncoming traffic.
ADAM PETRZEN (5 months ago)
5:21 Eyyy leksand! Jag bor i leksand. Det där är utanför leksand vid statoil eller som det nu heter circle K.
ADAM PETRZEN (5 months ago)
5:05 kolla på alla på andra sidan filen. De ska säkert till leksand eller något sånt.
Ron Rolfsen (6 months ago)
9:57 To be fair to the people going left. They only had like 3 signs telling you not to. Everyone knows it only count when there are at least 5.
Volvo Dashcam (6 months ago)
Hahahaha... I forgot that rule! :D
Simon A (6 months ago)
10:34 jag tror inte taxibilen har ett trafikljus på sin sida av korsningen (inte vad jag kan se). Det samma gäller vägen från höger. Trafikljuset bevakar övergångsstället för bilarna på huvudleden. Rätta mig om jag har fel.
Volvo Dashcam (6 months ago)
Ah.. Mycket möjligt att det är som du säger. Ett gästklipp, och jag kommer inte ihåg vad som sas. Vilket som känns det rätt nära en smäll där.. Taxin skulle nog åkt på det då den i såfall bör ha haft väjningsplikt.
lolvalle (7 months ago)
7:29 krockar/puttar brandbilen på personbilen? :o
Volvo Dashcam (7 months ago)
Nej det tror jag inte.. Inte vad jag såg i allafall. :) Men rätt nära körde dom nog.
Isho (8 months ago)
den blåa färgen är så jävla sexig
TheJoker (9 months ago)
Ok I'm going to Mora :D and I need to subscribe to Micce1980 haha!
Jessica Bellamy (10 months ago)
It looks like the fire truck made contact with that car lol
Xanthopteryx (1 year ago)
Sista klippet på grusvägen: Du får ställa mer så kan du få upp farten ;)
Fjewt (1 year ago)
that trailer was even empty lol
4:20 If he had no brakes on the trailer, he woul'd have to go 60 km/h would'nt he
Volvo Dashcam (1 year ago)
Where is here?? Norge??
Not the same as here then. Cheers for the reply :)
Volvo Dashcam (1 year ago)
No.. it would be 80km/h limit with that trailer. As long as the total weight of the trailer is 750kg or less.. If it's more the limit would be 40km/h.. but you almost only see that kind of trailer as a boat trailer and for short distances.
mattias johansson (1 year ago)
vad heter vägen du åker på vid 4:25?
mattias johansson (1 year ago)
Tack för infon.Hittade nu byggnaden som intresserade mig på google Earth.
Volvo Dashcam (1 year ago)
mattias johansson Det är väg 69 precis innan Rättvik.. (skrev Mora i videon ser jag.. Vi var på väg dit och det här var ju några mil innan... :) ) Kallas tydligen också Bäck faluvägen. https://goo.gl/maps/M1fv6W71APm
Kalle K (1 year ago)
ser ut som du gasar på för att inte låta BMW:n passera dig i klippet med moppen,,ser även ut som han skickar en ljussignal till dig precis när klippet bryts,,2:30 varför byter DU fil?? 6:20 men varför inte tuta?! den funkar ju annars förövrigt fint för dej,,i många av dina videosekvenser på bilar som DU anser svänger ut framför dig,ökar hastigheten några km först,precis som du vill markera/jävlas med dom istället för att vara uppmärksam och bromsa. Varför riskera att krocka om du hinner bromsa,vilket borde minska hastigheten istället för att öka.Måste ta mycket tid och framförallt uppmärksamhet från dig som förare att leta fel och zooma in dem , på medtrafikanter. Mestadelen av dina klipp visar idioter , det ska du ha en stor eloge för som visar upp,men ibland måste man ransaka sig själv och inte leta så mycket fel på andra. Men ser ändå fram emot nya händelse rika klipp på "fin bilkörning".
Volvo Dashcam (1 year ago)
Jag gasade på från stillastående i klippet med BMWn, men inte mer än vanligt och håller jämnt avstånd till den bilen jag har framför. Har ingen tanke på att stänga honom.. hans fil kan man svänga vänster ifrån lite längre fram så hade ingen större tanke på honom innan han trängde sig in framför moppen. :) 2:30 För att den framför gick in allt för nära och jag hatar att plötsligt vara den som kör olagligt nära och åker på skulden om den framför måste tvärnita. Vill också komma undan eventuella stenskott så gott det går. 6:20 Jag såg att det var nån lite äldre vid ratten och höll mig lite lugn... kanske hade skrämt människan så den helt stannade i korsningen. Jag gasar inte på och riskerar krocka för att statuera exempel. När du kollar på videos med dashcam och GPS-hastighet måste du ta hänsyn till att hastigheten laggar flera sekunder. Så från att jag börjar sakta ner tills det syns på hastigheten i videon tar det alltså 2-3 sekunder. Har själv reagerat på att det ser lite konstigt ut ibland när jag sitter och redigerar. Skulle vilja ha snabbare GPS. Det som tar lite tid är att redigera dom här videosarna.. Själva körandet gör jag ju ändå i mitt jobb.. Men jag tycker det är rätt kul att redigera och diskutera här, så det är värt den tiden. Klart jag också gör fel ibland, och kan ha lite för nära till att bli irriterad och grinig ibland. Tar med klipp här när jag fuckar upp också.
MYTURN2DIE SUNDSVALL (1 year ago)
Vid 4:15 så hade du ju faktiskt kunnat sakta in för att släppa förbi Sprintern utan att det hade varit till någon nackdel för någon av er. Förstår grejen och du vet lika väl som jag att jag inte alltid är ett föredöme, men den här gången får du bakläxan ;-)
MYTURN2DIE SUNDSVALL (1 year ago)
Kanske är det som du säger att avståndet är kortare än vad det ser ut att vara. Jag tycker det ser ut som att du börjar bromsa när bilen redan är mitt i vägen, då har man upptäckt den för sent och då förstår jag hur det kunde bli så här. Vad jag kan se så syns Sprintern klart och tydligt, varför jag skulle vara handlingsberedd och börja bromsa redan där hastigheten övergår till 50km/h. Videon kanske inte gör sig till rätta, men jag tycker det ser konstigt ut. Hade jag haft lastbilen så hade jag sänkt hastigheten så fort jag sett bilen närma sig utfarten i förebyggande syfte. Oavsett, trevlig helg! :-)
Volvo Dashcam (1 year ago)
Mja.. från att han kör ut med fronten till att jag passerar bakom tog det bara 2 sekunder. Det var betydligt närmre än vad det såg ut att vara. i 48km/h kommer man ca 13m per sekund, så jag var bara ca 25-26 meter bort när han körde ut. Och jag bromsade direkt jag såg honom köra. Det är lite delay på GPS-hastigheten, men du kan se att jag rått snabbt kommer ner från 48km/h till 37km/h.
Jeppe Johansson (1 year ago)
Åkte du igenom falun? Du skulle lätt få ihop en 20-30 min video igenom att åka igenom cetrum...
Jeppe Johansson (1 year ago)
Volvo Dashcam Hahahaa bättre ”lycka” nästa gång då 😉
Volvo Dashcam (1 year ago)
Jeppe Johansson Åkte bara förbi längst med E16. :) Klarade mig.. Den gången.. ;)
Gargamel2018 (1 year ago)
Har snuten en sur dag, så tar de dig för rödljuskörning och klipper kortet åt dig. I sverige får du på eget ansvar och risk köra på rött även om blåljusbilar står bakom...
Xanthopteryx (1 year ago)
Detsamma gäller att du aldrig får överskrida hastighetsgränsen, även om det så är för en omkörning! Men sunt förnuft kommer man långt med och som sagt, gör man det snyggt kommer ingen att klaga.
Volvo Dashcam (1 year ago)
Stefan Grönberg Jag vet vad lagen säger, men har som sagt aldrig hört talas om att någon blivit bötfälld för att flytta sig. Jag gör det alltid även om det innebär att jag passerar strecket eller behöver köra upp på en trottoar eller gräsmatta.
Gargamel2018 (1 year ago)
Kör du mot rött, med blåljuspersonal bakom dig, kan du enligt lagen få kortet indraget. Men de flesta poliser har nog överseende med att du flyttar dig för att hjälpa dem fram. Men skulle du orsaka en olycka genom rödljuskkörningen, så kan du åka dit så det smäller om det.
Volvo Dashcam (1 year ago)
Stefan Grönberg Tror aldrig det hänt att nån fått böta eller fått kortet indraget för att man sakta rullar över linjen för att komma ur vägen för räddningsfordon. Skulle väl vara dom som uppenbart tar tillfället i akt och kör igenom hela korsningen trots att dom egentligen bara hade behövt flytta sig nån meter eller två.
Sthlm Dashcam (1 year ago)
Älskar ditt intro, och alltid bra klipp :-)
Gamesky (1 year ago)
Benjamin is a great guy! He visitted Austria!
Tseyk Suli (1 year ago)
dock är det fel skyltat på lastbilen då den säger 70km om det ska vara lägre bör den säga 50 eller 30. Men eftersom den sa 70 så är det bara köra på med 70 på den filen som den pekar på. Så den som kör lastbilen har isåfall gjort fel med ställa in 70 istället för 50 eller 30. Sen så var det inte väg arbete, det var däck byte på en husbil xD tydligen nån fordon kom på plats med reserv däck.
Xanthopteryx (1 year ago)
Det är MAX hastighet. Kom ihåg det - man FÅR köra långsammare!
Xanthopteryx (1 year ago)
Definitivt! Och finns ett önskemål om en lag för 30 km/h som maxhastighet vid bärgningar. Det är ju folks arbetsplats - självklart skall man hålla undan och sakta farten!
Volvo Dashcam (1 year ago)
Den som körde förbi fortsatte ju i typ 110km/h.. saktade INTE ner till 70km/h. Sen är det normalt folkvett att byta fil till den vänstra när det är folk som rör sig till höger om vägen sådär. Man bör ge så bra utrymme som möjligt och minska riskerna för de som jobbar med sånt där.
Getting Nervous (1 year ago)
06:24 Candidate for the Darwin award....
Xx_BySkull_xX (1 year ago)
I have a video of a bad driver. Can you put it in your next video on "Guest Clips"? Nice video :D
Volvo Dashcam (1 year ago)
Hi! Nice! Send it to me so I can see what it is. :) You can send the file via wetransfer.com to [email protected]
creamtube (1 year ago)
Väldigt elakt att inte stanna hemma när du ska till Mora med familje och ha det trevligt. Likadant för mig när man ska till Öland...!
Andreas Larsson (1 year ago)
That slow Peugeot at 6:11 was probably driven by an 84 year old man. If I'm not wrong he has actually past away after the clip was recorded...
Volvo Dashcam (1 year ago)
I think there where 2 old ladies in the car at that situation...
louis smeets (1 year ago)
Nice compilation! 2:00 I know lol, a car flashing its lights and even turning them off and on again, what would that mean? ;) I always get happy when people get it though :) 7:25 Some people are so weird when the panic, I get a little nervous too with sirens behind me but that just makes me move faster, not slower! 10:15 And when the clutch breaks they tell everybody how unreliable Renaults are xD Stay safe!
Typicall Sweden (1 year ago)
Volvo dashcam va de där strömbackavägen i slutet
Volvo Dashcam (1 year ago)
Där norr om Norra Dellen ja. :)
lee x (1 year ago)
Why left turn forbidden if there is no road works actually working on the left? (seems like it was in right side)
Volvo Dashcam (1 year ago)
The flow of traffic through the intersection gets very low, especially at high-intensity hours when left turners have to wait for oncoming to pass. If everyone drives straight ahead or turn right no one will have to stop during the green light sequence.
lee x (1 year ago)
Can you please not use the full flash/bright white fast fade effect between video clips (really bad on eyes especially when trying to watch at night)
lee x (1 year ago)
Never a accident
ShiveringSwe (1 year ago)
11:05 idiotisk omkörning, sedan undrar jag hur man tänker när man går in precis framför en lastbil och bromsar? Varför ens bromsa i det läget?
ShiveringSwe (1 year ago)
Volvo Dashcam Så kan det ha varit faktiskt, tänkte inte så långt :) Tur det gick bra iallafall.. Såg en för ett tag sen som körde om en lastbil i mörker, på ett krön i en sväng, över heldragna linjer.. Vissa har bara ren tur att de inte krockar
Volvo Dashcam (1 year ago)
ShiveringSwe Kanske låg det en bil eller nått annat fordon framför lastbilen också så han var tvungen att trycka sig in o bromsa.. Otroligt korkad omkörning ja.
Andreas Renberg (1 year ago)
Yo vart skickar man gästklippen?
Volvo Dashcam (1 year ago)
Andreas Renberg Hej hej! Bäst är om du kan skicka via wetransfer.com till [email protected] :)
Sorenle (1 year ago)
Åsikt: 8:06 kör båda in i rondellen ungefär samtidigt, och därför borde gästklippsföraren anpassa sig.
David Budak (1 year ago)
jeolf jag förstår inte hur båda kan ha fel i denna situation.. Om du kollar mot volvobilen så kan du med fullskärm se att han också har en väjningspliktsskylt vid sin sida, i en rondell har han ansvar att väja till bilar från vänster i en rondell likaväl som det är mitt ansvar att också väja från bilar till vänster. Nu hade jag ingen bil till vänster så jag följde samma hastighet som dem andra bilarna dvs normal hastighet. Sen att han inte blinkar ut ur en rondell är en liten sak som indikerar på att han inte bryr sig mycket om framkomligheten för sina medtrafikanter...
Volvo Dashcam (1 year ago)
Jag ser inte riktig det på samma sätt som du tror jag.. alltså jag ser inte att någon kommer flygande in i cirkulationsplatsen. Kamerabilen kör ju i rätt "normal" fart enligt min uppfattning, och i ungefär samma hastighet som de framför som inte heller känns som att dom flyger igenom.
jeolf (1 year ago)
Tycker bägge agerar klumpigt och bidrar ungefär lika mycket till situationen. Den ena kommer "flygande" in i cirkulationsplatsen utan att ta ner farten alls just, och den andra har kanske tekniskt ingen väjningsplikt men skulle ändå kunna undvika en onödigt riskmoment. Tur att de klarade av att undvika en olycka iallafall.
Volvo Dashcam (1 year ago)
Sorenle Ser det mer som att man på en vanlig väg kommer ikapp och ev kör in i nån som precis kört ut framför en... Även om den hunnit 10-20m in på vägen har den ju då brutit mot väjningsplikten om den bakom måste bromsa hårt för att undvika krock eller helt enkelt kör in i den bakifrån. Jag vet dock att det i Trafikförordningen står "mot trafik i rondeller" så det skulle vara intressant att veta hur man tolkar väjningsplikten i ett rättsfall I ett sånt här läge.
Sorenle (1 year ago)
Kan hålla med om att det under omständigheterna är säkrast och effektivast att låta dig(?) köra före. Vad skulle du säga om synsättet att då ni båda kom in i cirkulationsplatsen samtidigt, och att den andre är längre fram, så är det upp till dig att inte köra in i den framförvarande som befinner sig på samma väg. Ungefär som att man skulle komma ikapp vilken annan bil som helst på en "vanlig" väg.
Sebastian (1 year ago)
Och vad är det med alla små krokiga vägar som har 70... Är det för att vi ska känna oss som rallyförare när vi kör 50 och fåt ratta hejvilt? :D
SonsOfLorgar (16 days ago)
Någon skrivbordsförare satte det som standardhastighet på omärkta vägar när 99% av vägnätet utanför tätorterna bestod av 70-vägar och bilarna knappt kunde gå fortare än så.
Sebastian (1 year ago)
Och om du inte vill ha köer så kan jag rekommendera att semestra i Sthlm juli/aug :D Alla idioter verkar lämna stan...
SonsOfLorgar (16 days ago)
Tacka fan för det... /Gotlänning
Sebastian (1 year ago)
Tyvärr SÅ många förare som inte vet hur deras lysen på bilen fungerar. Speciellt ikväll då det var kolsvart och ösregn... Borde rendera kraftiga böter och indraget körkort då risken för olyckor blir enorm...
Xanthopteryx (1 year ago)
Lysen? Finns det sådant på bilen menar du?! Måste kolla omd et står något om det i manualen!
Chrille (1 year ago)
Vilka idioter vi har på våra vägar.
Crispy K (1 year ago)
2:11 There is a lot of people that don't know that their rear lights don't turn on when you have the front lights on (no idea why they've made that a thing anyways). So obviously you signal at them, but they don't see anything wrong, lights are on, car isn't smoking. 4:14 yes he shouldn't have driven out. But you're 50 meters away when you can see him already half way in your lane. First of all, if there's such a big danger, use your breaks, because you clearly didn't break hard at all, yet made a sound as if you where going to hit the inevitable. Second, Plus what do you expect him to do? Throw it in reverse? That would take even more time than actually just keep going. Again, yes he shouldn't have been driving out. But that's too late, misjudged maybe, can happen to any one. But there was no real danger if you had paid attention and used your breaks. Otherwise, nice video ;)
Volvo Dashcam (1 year ago)
2:11 It's a stupid EU law where a lot of countries wanted DRL-law with rear lights on but big strong Germany said no since they hadn't even had lights on in front (daytime) before the DRL-law. :/ Here in Sweden where people have learned that the car always has the lights on that is something people can't learn. People are actually offended when you tell them to turn on the lights if it's rainy or fog. At least if they have a car with auto DRL that turns on when dark. They think "auto" means that they never have to care. (Wonder how they do when they need to reverse the car if they have automatic transmission.) 4:14 It's more like 20-25m.. The wide angle lens tricks you a bit. But I travel the distance between me and him in about 2 seconds from the time he gets out in my lane. Give it half a second, maybe 0.75s, before I had time to react and start braking, and I do brake pretty hard. (50-37km/h in about a second) (GPS-speed is lagging a second or two) In the speed I had you travel about 25m in 2 seconds.. my amateur calculations looking at the video, the speed and the time tell me that. :D
11:05 Well, in his defence, he had to pass truck :)
Sthlm Dashcam (1 year ago)
Muuussst Pass truuck;-)
Volvo Dashcam (1 year ago)
NEED TO PASS TRUCK!!! NOW!!!!
Module79L (1 year ago)
0:24 - I'm not sure the VW driver would do that again after seeing the Nissan's bullbar up close and personal. 2:06 - And it doesn't even matter that it was past 11PM. :o 3:15 - Right where there is no shoulder. A bummer, really. : ( 4:10 - I, who complain all the time about how people drive in roundabouts, don't see things like this very often. : / 4:50 - https://www.tripadvisor.se/Attraction_Review-g3226314-d3859636-Reviews-Fluviario_de_Mora-Mora_Evora_District_Alentejo.html. ; ) 6:00 - Tourist? The plate didn't seem to be Swedish. 7:05 - In a hurry to go nowhere... 10:15 - Poor clutch, I would say. 12:00 - Speed limit on a dirt road? I wonder how many times the Police goes there with the radar to catch speeders. xD
Module79L (1 year ago)
4:50 - Of course it is! I just found the name coincidence funny. : )
Volvo Dashcam (1 year ago)
4:50 Bah! Nooo.. this Mora is way more known! It's where Vasaloppet ends (The 90km long cross-country ski race that has been held every year since 1922. The race was inspired by a notable journey made by King Gustav Vasa when he was fleeing from Christian II's soldiers in 1520) and the home of the Dala-horse! ;) 6:00 No... that's a Swedish plate.. :) 7:05 Gained exactly 0:00 seconds. But made the taxi driver stressed enough to run the red light. :D 12:00 Well.. It is really difficult to even reach the speed limit on that road! :D
Dirk Diggler (1 year ago)
01:36, kan det varit en break-check som gått fel??!! ;-)
Volvo Dashcam (1 year ago)
Kanske det.. men jag fattar inte varför motorhuven isåfall är öppen... ?? :)
SteffeL2 (1 year ago)
02:30 Did that on monday, ended up with a scratch on the roof from something that flew from the car that did that exact same thing :( Thankfully rubbing and polish removed most of it. Got a clip of it, but can't really make a case of it. Won't pay the deductible for that small damage :/
Volvo Dashcam (1 year ago)
I really hate that! Not only is it dangerous and unnecessary.. it often results in chip-damages! Extra bad here in Sweden during winter when studs and cold climate tears of parts of the road. ( small stones and also lost studs are pretty common..)
Dashcam of Sweden (1 year ago)
Grym video :) Man längtar redan tillbaka till de ljusa sommarnätterna. 1:25 - Väldigt respektlöst. Saktar verken ner eller byter fil. 2:00 - När Toyotas DRL-ljus är igång så är interiörljusen också igång vilket är ett dumt system. DRL-ljusen verkar också lysa upp några meter framför bilen vilket föraren kan tro är halvljusen. Men oavsett att deras ljussystem är bäddat för trubbel och göra föraren förvirrad så borde hen ha förstått vad dina avsikter var. 6:34 - Stakars igelkott :( 11:30 - Vilken tur att vägen inte verkar vara så trafikerad och att polis och ägare var i närheten för att ta hand om den. 12:05 - Snabbspolningen där blir nästan så som rallyförare kör, 130km/h och snabbare :P
Bad Drivers In Sthlm. (1 year ago)
11:30 Polisen var där av slump för dom kom från samma håll som jag men när dom upptäckte hästen så satte dom på blåljusen,vände och rullade sakta tillbaka.Nej,vägen är inte så trafikerad.
Volvo Dashcam (1 year ago)
Tack 2:00 Så är det tyvärr i många bilar... :/ I Min volvo lyser interiörljusen när auto är på.. och då kan framljusen vara i DRL om det är ljust nog. Jag tycker det är irriterande nog att inte ha koll på dem, även om mina bakljus alltid är på och Volvo tänder halvljusen vid rätt lite ljusförändring. (Men ibland när jag är osäker tänder jag manuellt t.ex i snöyra eller regn samtidigt som det är väldigt ljust. (T.ex om solen ligger under molnen från sidan.. då kör typ alla med auto med fel ljus inställt och många utan bakljus kan helt försvinna i regndimman på vägen.)
Proccito (1 year ago)
4.22 fucking tailgater...
Volvo Dashcam (1 year ago)
Proccito I wasn't very close for that speed.. But the one you see behind me was crazy close!! :D
Drivinginsweden (1 year ago)
02:12 If the driver has no clue what DRL are, it wont make a lot of sense, as far as he/she is concerned you are having trouble with your light switch =) 11:45 So they walk the other horse instead of using it to catch up with the lost horse? Heh
Volvo Dashcam (1 year ago)
Drivinginsweden 11:45 Jag funderade på detsamma när jag såg det där! Varför rider inte den andra ikapp??
Marcus Lingvall (1 year ago)
Hmmmm........ sakta alltid in om ni ser att blinkar på OCH följ aktuell hastighet som TMA bilen angiver.
BobEckert56 (1 year ago)
in front .....not infront
BobEckert56 (1 year ago)
Module79L I understand 😂
BobEckert56 (1 year ago)
Volvo Dashcam We love you Volvo Dashcam!! 😘
Volvo Dashcam (1 year ago)
I'll block you all!!!! ;) Naaah... it's all good. I do the videos with some lack of time.. So often doesn't have the time to check all spelling.. and some things I seem to get wrong over and over again. :p
Module79L (1 year ago)
I meant "mean" in a funny, laughable, jokingly way. You do know the meaning of "Haha" and "xD", don't you? xD
BobEckert56 (1 year ago)
Module79L I'm not being mean, this fine channel host said it was okay if I corrected small English errors. I don't think you are being mean either, right?
BobEckert56 (1 year ago)
He seems......they seem
Clas Käck (1 year ago)
Mora är bara chaos för att Noretbron stoppar allt.
Volvo Dashcam (1 year ago)
Åt det hållet är det bron ja, men jag var ju på väg västerut och då är det det där rädljuset innan man får svänga vänster över järnvägen som stoppar upp allt känns det som! :)
Sandis Bodnieks (1 year ago)
how much km you drove in year?
Volvo Dashcam (1 year ago)
Sandis Bodnieks About 30 000km per year.
Erik Andersson (1 year ago)
7:21 - skojar du!
itsdarkinhere (1 year ago)
Egentligen får inte den bilen köra fram för att släppa förbi brandbilen om signalen lyser rött. Det sunda förnuftet säger ju tvärtom - går det att göra säkert så gör man det, men man ska då ha i åtanke att man kan åka dit för det.
Magnifico Ergo (1 year ago)
4:34 The hills around Rättvik really separate the different driving tactics, I've noticed. I'm a slow down, fast up kind of driver, myself. I figure my brakes and speeding ticket budget will have more left in them if I'm a little careful on the way down. Gives more time to enjoy that fantastic view, too. Overtaking is impossible through the roundabouty town below anyhow, so it's best to save your nerves for the 2+1 lane hill on the other side ;)
Magnifico Ergo (1 year ago)
Helt förståeligt, hehe :D Runt 65-75 försöker jag hålla nedför. Blir ju 70 efter 90, så det passar bra :)
Volvo Dashcam (1 year ago)
Well, under 60km/h on the 90km/h road made me a little...disturbed... :D
10:25- Why can't someone invent a mechanism that allows you to hold the car in place without stepping on the brake pedal or riding the clutch, with a release function when you need to get moving again? /s
Xanthopteryx (1 year ago)
It's called "Automatic transmission with auto hold" ;-)
Proccito (1 year ago)
Of course. Also, my index and middle finger on the left hand are really strong from all the flashing.
Volvo Dashcam (1 year ago)
And some people (me that is) doesn't seem to read all words... :p
Module79L (1 year ago)
Volvo Dashcam, some people don't get sarcasm, what can you do? xD
Erik S (1 year ago)
Hehe vi är alla lite snurriga "ibland" :) han kan ju redigerat texten efter du läst den.
Macky (1 year ago)
Fler Malmö klipp, då kanske jag e med någon gång haha xD
Dieselmongo (1 year ago)
4:50 "That's why I go north! Go away!" haha, underbart skrivet!
0:48 BMW:s... Bara måste trycka sig in mellan dig och en moppe. 1:34 Vore rätt nice att veta hur det där gått till. Mycket dåligt planerad omkörning med mötande och så har han fått välja mellan sidokrock eller frontalkrock? :P 1:58 Håller med dig där. Man måste ju fatta, åtminstone efter några blinkningar :P 2:52 Stannar halvvägs in i rondellen... Fasen va retligt att bli hindrad så kort inpå avfarten :O 4:00 Jag tycker ju alltid att det är galet att folk inte fattar att de ligger för nära och att det är livsfarligt. Men den där tar ju priset. 6:02 Haha! xD 6:46 Naww :] <3 Jädrar vad den drar på där på slutet, har aldrig tänkt igelkottar som snabba :P 6:58 Ytterst nödvändig omkörning av Audin, haha... Räddade säkert dagen för den föraren. 7:18 Jag kan verkligen inte sluta skratta här nu, grannarna måste tro att jag blivit galen. Det måste ha brunnit rätt rejält i huvudet där efter ett tag. Allt blir så fel :D Inte lätt att veta vad brandbilen ska göra, och föraren har ju bägge vänsterhjulen uppe på kanten redan, så uppmärksam har den ju varit. Men blev ändå fel :P 8:20 Ganska rejält av bägge två dessutom... 9:34 En skam för 206:orna :( 10:52 Jäklar, ser verkligen ut som att det smäller :D Kan omöjligt ha varit många millimeter :) Nu har du en hel essä här, ta det för vad du vill :P Bra compilation som vanligt V.D. :D
Volvo Dashcam Vilken tur för Kian :)
Volvo Dashcam (1 year ago)
Peugeot Dashcam Sweden :D Tack för all feedback! :) Roligt att läsa.. Den där sista där tog i dragkroken enligt han som skickade in klippet. Inga skador på bilen framför dock.. Ibland är det bra med dragkrok. :D
David Jones (1 year ago)
That hedgehog was fast💨
itsdarkinhere (1 year ago)
It's Sonic.
De Wolfie (1 year ago)
Jag har lagt märke till att på vissa platser där det finns en någolunda bred vägren tror sig vissa att alla är skyldiga att flytta på sig om den vill om, som vid klippet 09:40...
Volvo Dashcam (1 year ago)
Ja precis! Som att det ligger helt på andra om han ska överleva sin egen omkörning eller inte.. suck. :/
qazxswfr (1 year ago)
3:35 Nästan så att man hade kört till höger om lastbilen. Polisen kanske hade låtit en gå med en varning om de tagit en :D
Volvo Dashcam (1 year ago)
Vulzma Hahaha.. Nej det är ju det jag har sett!! Det blir inte mycket kvar efter deras offroad-äventyr.. Familjen skulle bli lite besviken om vagnen halvt försvann innan vi var framme.
Valmgren (1 year ago)
Du har helt enkelt sett för lite Top Gear verkar det som ;)
Volvo Dashcam (1 year ago)
Jag hade husvagn bakpå så att gå offroad kändes inte som ett riktigt bra alternativ. :D
MrGreenScreen (1 year ago)
5:22 Det där var tidigare en tillfällig rondell som byggdes upp när en bro skulle renoveras, så det där är precis när dom rev den och återställde till en vanlig korsning. Det har varit mycket diskussioner om den korsningen, flera har tyckt att det ska vara en rondell där, men trafikverket säger nej och hävdar att det stoppar upp trafiken i onödan, och jämför man deras uttalande med nollvisionen så går dom emot sig själva eftersom den korsningen sedan tidigare är en olycksdrabbad plats. Tittar man även på riksväg 70 från Enköping till Mora så är Leksand den enda ort som saknar säker påfart i form av rondell eller trafikplats längs med sträckan.
Volvo Dashcam (1 year ago)
Märkligt! Jag harkört där förut och det kan vara besvärligt att ta sig ut med en vänstersväng där ibland.. speciellt om man har husvagnen på släp!
DSG Auto (1 year ago)
Flott👌🏼 Kjørte til Stockholm, å fy f* så mange som kun hadde på DRL! Utrolig mange, mest Toyota... irriterende og farlig... Kjørte en tur til min by igår, ca.10 Toyota med kun DRL klokka 21-22...
Volvo Dashcam (1 year ago)
Polisen borde börja bötfälla folk som åker runt med fel belysning! :/
Robbie Hernandez (1 year ago)
6:10 was probably trolling.
Volvo Dashcam (1 year ago)
Two old ladys trolling.. that would have been fun. :D
Robbie Hernandez (1 year ago)
1:15 is SO disrespectful...even if you don't slow down (which you are supposed to) you should at least get over.
Bad Drivers In Sthlm. (1 year ago)
Skulle precis nanna kudden men såg att du att du lagt upp en ny video och då kan man ju inte hålla sig utan bara MÅSTE kolla på den = Tack...Även fast du sa det så tog du inte med klippet med "pick upen" som genar brutalt i korsningen och jag tutar men det gör inget.Gör heller inget att du inte tog med klippet med den svarta Audin som inte vet hur hen ska ha det på påfarten från E18 för det var ju inget speciellt med den egentligen fast hen byte körfält 3 gånger på mindre än 2 km.Skickar över 4-5 nya klipp imorgon och då kommer det bl a några incidenter från min semester.
Volvo Dashcam (1 year ago)
Bad Drivers In Sthlm. Skicka 3-4 nya så blir det bra. :)
Bad Drivers In Sthlm. (1 year ago)
Ok,låter bra det :-). Mindre bra låter det när andra tycker att jag tjatar på dig men så farligt är det väl inte?.Får skärpa mig i så fall.Ska jag skicka 5 nya eller räcker det med typ 3 nu när du har några gamla kvar?.
Lepramannen 123 (1 year ago)
LOL vad du tjatar på stackars Volvo Dashcam! :-)
Volvo Dashcam (1 year ago)
Svarta Audin kommer med nästa video.. även pickupen tror jag. :) Det började bli för långt så fick skjuta upp lite klipp.. Vill ju egentligen försöka hålla videosarna kring 10 minuter. :)
Idun Valkyrie (1 year ago)
and here I was expecting you to do battle with a hedgehog LOL  I thought Swedes know how to handle emergency vehicles with lights and sirens this guy @7:20 really got confused great clips be safe
Volvo Dashcam (1 year ago)
Haha.. yea... But the girl in the car infront was about to take those birds on! :) 7:20 Yea.. I guess it was hard to know that the fire truck was going for a u-turn. Still looked funny.. :D
Turbo Dashcam (1 year ago)
07:40 vad fan sysslar hen med? 😂 Tack för en ny video 🙂
Turbo Dashcam (1 year ago)
Haha ja riktigt dålig på att flytta på sig! Jo de var faktiskt inte helt lätt att veta! Men ändå stort fail på hen :D
Volvo Dashcam (1 year ago)
Haha.. ja du... försökte ta sig ur vägen men misslyckades rätt hårt. :) Var ju lite svårt att veta att brandbilen skulle göra en U-sväng.. men lite lustigt blev det. :)
SAWE (1 year ago)
Vart ligger sista klippet?
Xanthopteryx (1 year ago)
https://youtu.be/vf7WSDihKAI?t=709 (förlåt, jag kunde inte låta bli! =)
Volvo Dashcam (1 year ago)
kolla svaret till Alexander Döss. ;)
Vadfanheterjag (1 year ago)
Om du inte tycker om trafiken i Mora på sommaren, testa vasaloppsveckan, det är ett rent helvete.
Volvo Dashcam (1 year ago)
Tack, men nej tack! :D
Johan Karlsson (1 year ago)
Har nu äntligen råkat skaffa ett jobb som till merparten består av att köra bil, och efter att ha suttit bakom ratten på en VW Crafter större delen av den senaste månaden är jag nyfiken över en sak. hur kommer det sig att du råkar ut för alla rövhattar när jag slipper dem?
Johan Karlsson (1 year ago)
Oj då, bra motivation där. Hoppas allt löste sig för honom.
Volvo Dashcam (1 year ago)
Tycker jag du ska göra! Kan betala tillbaka sig! :) Kollegan skaffade kamera för två veckor sen, tog en vecka sen blir han påkörd av en buss när han står stilla! Han hade åkt på det om han inte kunde visat på videon att han stod parkerad/stannat. :)
Johan Karlsson (1 year ago)
Synd att jag inte ligger på rutten som Kungsgatan är på. Jag kör bara i västra Uppsala, där det är lite lugnare. När jag väl har slösat tillräckligt med pengar på andra saker jag inte behöver men ändå vill ha ska jag definitivt köpa en kamera och se vad jag fiskar upp. :D
Volvo Dashcam (1 year ago)
I Uppsala brukar jag alltid hitta något.. T.ex bussfilerna är lagom luriga där, så antingen är det road rage från nån som inte har koll på att man får köra i dem vissa tider, eller så är det folk som fuskar via dem när man inte får köra där. :) Sen har vi ju alla cyklister!!!! :D
Johan Karlsson (1 year ago)
Så kan det säkert vara. Kör år UPS i Uppsala och det blir lite stressigt ibland, så har säkert varit skyldig till en och annan tabbe. Får skaffa en blackvue eller något och dela med mig. :D
Alexander Döss (1 year ago)
Vilken är den sista vägen, grusvägen? :)
Alexander Döss (1 year ago)
Tyckte väl jag kände igen den! Åker den någon gång ibland, och nog är den underbar!
thimmpy (1 year ago)
Volvo Dashcam känner igen den, kör maskintrailer i skogarna runt gävleborg 👌
Volvo Dashcam (1 year ago)
Norr om Norra Dellen. Mellan typ Strömbacka och Älgered/Nordanstig om jag kollar kartan rätt. :)
DrivingandDashcam (1 year ago)
1:15 - This is disrespectful and against the law. Anyone does that have senseless in its humanity.
NoSkills1988 (1 year ago)
Black sign, not enforced. They kind of should have pressed the other button on the sign-truck to make it a circular red one which is enforced. Disrespectful, but not against the law.
KOSOVO IS ALBANIA (1 year ago)
Nice video
SuperNicejohn (1 year ago)
Känner till den där delen av Mora, cirka inlandsvägen möjligen? Alltid helt fullt i Mora haha! :)
Volvo Dashcam (1 year ago)
E45:an rakt igenom Mora ja.. :)

Would you like to comment?

Join YouTube for a free account, or sign in if you are already a member.